Bonusinfo: Sidst i denne blog finder du et link til en artikel jeg har skrevet til søndagsavisen.dk om utroskab og hvordan man kan komme videre, sammen. Den kan læses som et supplement til dette blogindlæg.

Fakta om utroskab

Utroskab er, når en partner har sex med en anden person uden sin partners samtykke. Derfor kan det også betegnes som “bedrag” og et “tillidsbrud”. I vores del af verden er det en uskreven lov, at vi er tro mod dét menneske vi danner par med. Hvis vi ønsker os andet, skal det aftales med partneren. Ellers går vi bag om ryggen på vores partner. Vi svigter den person vi deler vores liv med og gør noget i det skjulte. Bliver det opdaget, kan det ændre vores liv fuldstændig. Ifølge en helt ny undersøgelse om danskernes sexliv, er 23% mænd og 14% kvinder utro eller har været det i deres nuværende parforhold. Hvis du har lyst til at læse mere af undersøgelsen, så følg linket “Sex i Danmark”.

Tilknytning og Utroskab

Begrebet “tilknytning” fortjener egentlig en blog for sig selv (som jeg ikke har skrevet endnu), men helt kort, så har vi forskellige tilknytningsmønstre. Som ordet siger, handler det om, hvordan vi knytter os til andre mennesker. Hvordan vi mærker kærlighed og hvordan vi giver kærlighed.

Bedrag
Når man bedrages af sin elskede, synker ens verden i grus.

Når du bliver bedraget, så brydes tilknytningen til din partner. Den person, som du skulle kunne støtte dig til i svære tider, som kan trøste dig hvis du er trist, er ikke længere til rådighed. Din verden synker i grus og det føles utroligt ensomt. Det er et kæmpe svigt. Begge parter er chokerede og mange spørgsmål dukker op. Skal vi blive sammen eller er det slut? Kan man nogensinde genvinde tilliden eller er det “game-over”?

Utroskab handler også om længsler. Derfor er det vigtigt at få kortlagt hvad I længes efter. Gerne før den ene, eller begge, forsøger at opfylde sine længsler udenfor parforholdet.

Jael Lauritzen

Nu er det godt med noget hjælp udefra. Det er her en parterapeut kan være virkelig nyttig. Terapeuten kan hjælpe med at få sorteret i det kaos der er opstået. Parret får en mulighed for at tale sammen, mens der er én der hjælper med at få sat ord på det der er svært at sige og lyttet til det der er svært at tage ind. Det kan du læse mere om på min side om parterapi.

Længsler og Utroskab

Alle mennesker længes efter noget i livet. Det kan være at føle sig elsket, at være tryg, at have tid til at fordybe sig, at føle nærvær i sit parforhold. Utroskab handler også om længsler. Derfor er det vigtigt at få kortlagt hvad i længes efter. Gerne før den ene, eller begge, forsøger at opfylde sine længsler udenfor parforholdet.

I mit blogindlæg om irritation i parforhold kan du også læse om længsler og hvor vigtigt det er, at vi kender hinandens længsler. Du kan læse indlægget, hvis du klikker her. sidst i dét indlæg er der en lille øvelse, som kan hjælpe jer i gang med at tale om, hvad I længes efter.

Mere om Utroskab

Hvis du har lyst til at læse mere om utroskab, så klik her “Sådan Kommer I (Måske) Videre Efter Utroskab”, og læs min artikel i søndagsavisen.dk om samme emne.

Hvis du har oplevet utroskab og ikke kan se, hvordan du/I kan komme videre, så søg hjælp. Det kan blive godt igen.

Artikler, Parterapi

Del artiklen med andre:

Kærlighedssprog

Kærlighedssprog

Jul og ensomhed

Irritation i parforholdet

Irritation kan være en længsel efter nærhed

En vellykket familie

Boganmeldelse

Grænser

Sårbarhed

lille pige ser ned

Sårbarhed og skam, TED-talk med Brené Brown

d