EMDR terapi København K

Nedenfor kan du læse om hvad der med fordel kan behandles med EMDR terapi.

EMDR står for Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. Længere nede i teksten kan du læse om hvad EMDR terapi er og hvordan det foregår helt praktisk.

Hvad kan behandles med EMDR terapi?

EMDR terapi har vist sig at have en god effekt på mange former for traumatiske oplevelser. Det kan være voldsomme oplevelser som:

 • PTSD (Post Traumatic Stress Disorder)
 • Fysisk eller psykisk overfald
 • Trafikuheld
 • Voldtægt
 • Krig
 • Mobning

Det kan også være effektivt til behandling af senfølger hos pårørende i familier der f.eks. er præget af:

 • Stof eller alkoholmisbrug, hvor familiens belastningsgrad har været høj over længere tid, måske mange år.
 • Senfølger hos pårørende til et familiemedlem med en psykisk lidelse.

EMDR terapi har også vist sig at have god effekt på andre lidelser, så som:

 • Depression
 • Angst
 • Stress
 • Dårligt selvværd

Hvad er EMDR terapi?

Jael Lauritzen EMDR traumeterapi
Jael Lauritzen er medlem af EMDR Danmark

EMDR terapi er en grundigt gennemtestet terapiform, der oprindeligt er udviklet til behandling af PTSD (Post Traumatic Stress Syndrome) og traumer. EMDR anbefales af WHO (Verdenssundhedsorganisationen) som én af de mest effektive behandlingsformer til PTSD og forhøjede stress tilstande. Men EMDR kan også bruges til mange andre problematikker. Ofte sker der en positiv effekt efter ganske få sessioner. Derfor er terapiformen  også en økonomisk fordelagtig terapiform, ud over at den er skånsom for klienten, fordi der ikke skal bruges så mange ord og beskrivelser.

Men vær opmærksom på, at terapeuten skal være uddannet EMDR-terapeut. I Danmark kan man kun blive uddannet i EMDR Center Danmark.

Hvordan foregår EMDR terapi?

EMDR terapien virker ved, at du bliver påvirket bilateralt. Det sker ved at du skal følge en lysplet med øjnene. Der kan være nogen det ikke fungerer for, med påvirkning via synet. Så kan man påvirke taktilt (f.eks. med let tapping på hænderne) eller lyd i et headset.

Vi aftaler et “stoptegn”, så du altid kan stoppe terapien hvis du har brug for det.

Jeg guider dig hele vejen

Jael Lauritzen – EMDR terapeut
Jael Lauritzen Psykoterapeut MPF, EMDR terapeut

Vi aftaler hvilken hændelse terapien skal tage udgangspunkt i. Dernæst hjælper jeg dig med at finde et relevant minde, der er forbundet til hændelsen. jeg beder dig om at lægge mærke til, hvor forstyrrende det er at tænke på, og sætte et tal på fra 0 til 10. Jeg spørger hvor du kan mærke forstyrrelsen og så beder jeg dig om at følge lyspletten med øjnene, frem og tilbage et antal gange.

Efter minimum 20 gange frem og tilbage (ofte mere), stopper jeg lyspletten og beder dig trække vejret  og lægge mærke til hvad der kommer. Der kan dukke minder frem eller du mærker noget fysisk i kroppen som f.eks. en anspændthed eller der kommer en farve frem for dit indre øje eller du tænker på en person du kender. Intet er forkert. Du skal bare lægge mærke til hvad der kommer og fortælle mig det. Så siger jeg f.eks. “Så går du med det” og så følger du lyspletten med øjnene igen.

En gang imellem vil jeg bede dig om at gå tilbage til det udvalgte minde og så tager vi en måling fra 0 til 10 igen. Efterhånden vil det føles mindre og mindre forstyrrende at tænke på. Når du kommer helt ned omkring 0-2 i forstyrrelse, går vi videre til de næste faser i bearbejdningen af traumet. Når traumet er gennembearbejdet, vil mindet føles som et almindeligt minde, uden de ubehagelige, overvældende følelser der er forbundet med et traume.

Nogle gange kan man komme helt igennem alle faserne på en enkelt session, men som regel tager det flere sessioner. Én EMDR session tager 60-90 min.

Læs mere

Du kan læse endnu mere udførligt om hele EMDR forløbet på EMDR Danmark’s hjemmeside. Klik her.

Du kan læse mere om de forskellige tilbud her på hjemmesiden, hvis du klikker på linksene herunder.
Du er også altid velkommen til at kontakte mig for en snak på telefonen. Det er helt uforpligtende.

Familieterapi og rådgivning

Parterapi

ADHD / ADD som voksen

Jeg havde i mange år gået i samtaleterapi og talt meget om mine udfordringer. Med EMDR hos Jael oplevede jeg en metode, der hurtigt og effektivt kunne lede mig steder hen i mit følelsesliv og historie og skabe forbindelser uden særlig meget sprog og samtale. Det var vildt at være vidne til en metode, der gennem kropslige fornemmelser og indre associationskæder, kunne lægge puslespilsbrikker, jeg havde brugt årevis på at finde frem til og forstå. EMDR-terapi sessioner hos Jael føltes altid meget trygge – og med Jaels hjælp står jeg idag et mere omsorgsfuldt og trygt sted i mit liv. EMDR-terapien har hjulpet mig til at parkere ting i fortiden, så de ikke blusser op i tide og utide – og hvis de gør, kan jeg genkende dem langt hurtigere og nå at reagere. I terapien har Jael altid været en stærk analytisk, behagelig og inspirerende terapeut, som jeg altid vil tænke tilbage på som bidragende et essentielt vendepunkt i mit liv.

Sofie Kousgaard
d