Parterapi – København – også på engelsk

Også online parterapi

Online parterapi er også en mulighed. Det foregår sådan, at jeg sender et link og en vejledning. Så finder I vej til mit virtuelle kontor, hvor I banker på og bliver lukket ind. Der skal ikke installeres noget ekstra udstyr.

Første samtale

Når I kommer til parterapi i København første gang, taler vi om, hvad der rører sig i jeres liv sammen. Hvis I ikke ved det allerede, hjælper jeg jer med at finde frem til, hvad der er vigtigst for jer at tale om lige nu. Måske er I nervøse ved situationen. Måske er det første gang I prøver at gå i terapi. Og hvad er jeg mon for én? Vi tager det stille og roligt. Jeg er hele tiden opmærksom på, at I begge er med til at vælge, hvad der skal tales om. Det kan være, at I har brug for at komme flere gange. Det kan også være, at en enkelt samtale kan rede tråde ud for jer, så I føler jer rustet til at arbejde videre selv.

Emner i parterapi

Parterapi kan handle om mange ting i livet. Par kommer til mig, fordi der er noget, der er svært tale om. Det kan føles som om samtaler altid ender i vrede og sårede følelser. I har talt og talt, men føler ikke, at I kommer nogen vegne. Eller der er helt stille. Den ene har måske været utro (klik her og læs blogindlæg og artikel om emnet). I overvejer, om I vil blive sammen. Det er svært at bevare gnisten.
måske er I uenige om opdragelsen af jeres børn. Så kan familieterapi være gavnligt. Det kan du læse mere om, hvis du klikker her

Det kan også være, at kun den ene har noget, der volder besvær. Så kan det være meget hjælpsomt at have sin partner med. Det kan give partneren ny indsigt og forståelse for det, der er svært.

Parterapi og ADHD, ADD eller ASF

Jeg har mange års erfaring med ADHD, ADD og ASF og det er vigtigt, for virkelig at forstå. Min viden er ikke kun på et teoretisk plan, men fra årelange samarbejder med familier, hvor de særlige træk ofte løber i gennerationer.

Hvis du selv eller din partner har ADHD, ADD eller ASF, kan parterapi hjælpe med at få snakket om, hvilken betydning det har for jer. I kan sammen få en større forståelse for, hvordan det er at være “den der har den”, men også hvordan det er at være “den der rummer den”.

Det kan være smertefuldt at føle sig anderledes og problematisk for sin partner, og meget ensomt. Det gælder også for den neurottypiske partner, der ikke forstår, hvorfor det hele er så svært. Derfor er det så vigtigt, at I får mulighed for at tale om de svære følelser. Hos mig er I på neutral grund og jeg hjælper jer med at få sat ord på det, der gør ondt at sige højt, og dét I måske slet ikke har ord for.

Hvis du vil læse mere om de enkelte diagnoser kan du klikke her.

Fortid, tryghed og fremtid

Jeg lægger meget vægt på, at samtalerne foregår i en tryg og anerkendende atmosfære. Det I har gjort og sagt i tidens løb, sker i bund og grund, fordi I forsøger at passe på jer selv. For den anden kan det føles som et forsvar, et angreb eller ligegyldighed. Vi dykker ned i det sammen og undersøger hvad der er på færde.

Er det vigtigt nok

Nogle kan have en følelse af, at deres problemer er for banale. Det er ikke værd at ofre energi (og andres tid) på. Men det er faktisk lige meget, hvad temaet er. Hvis det er et problem, er det et problem. Det er kun jer, der kan tage ansvaret for at gøre noget ved det. Så kan samtaler hos mig, være støttende og hjælpsomme.

 

Jael Lauritzen – Familieterapeut
Jael Lauritzen – Parterapeut

Metode

Jeg arbejder oplevelsesorienteret. Dvs. at jeg tager udgangspunkt i det der sker her og nu, med afsæt i den humanistisk-eksistentialistiske tænkning. Det kan du læse mere om ved at klikke her. Det er vigtigt, at jeres forløb bliver skræddersyet til præcis det I har brug for. Derfor arbejder jeg eklektisk, hvilket vil sige, at jeg væver elementer fra forskellige metoder ind i terapien.

Læs mere

Du kan læse mere om de forskellige tilbud her på hjemmesiden, hvis du klikker på linksene herunder.
Du er også altid velkommen til at kontakte mig for en snak på telefonen. Det er helt uforpligtende.

Familieterapi og rådgivning

Individuel terapi

Voksen med ADHD / ADD

Du har været en støtte for os i en tid der var virkelig svær, hvor vi næsten havde mistet troen på, at det her projekt sammenbragt familie skulle lykkes. Der er noget ved din ro og dit tempo der gør, at man selv får tid til lige at tænke sig om. Det har været trygt hele vejen, også når vi kom ind til dig og det hele nærmest kogte. Så kunne du lige få sagt noget, der fik os til at falde til ro, så vi kunne snakke ordentligt sammen. Du har virkelig lært os noget vi kommer til at tage med os resten af livet. Af hjertet TAK!

Anne-Mette og Lars

Min kæreste og jeg har gået i parterapi hos Jael i ca. et halvt år og vi kan virkelig anbefale Jael. Hun har hjertevarme og er samtidig super professionel. Vi er kommet ud af nogle mønstre vi slet ikke kunne se os ud af, men Jael har hjulpet os på sin stille og rolige måde. Hun lytter og spørger ind på en måde der gør, at man bare føler sig i trygge hænder.

Sussie og Nickolas
d