Pårørende til alkohol og stofmisbruger – København K – også på engelsk

Symptomer hos pårørende til alkohol og stofmisbruger

Er du vokset op i en familie, hvor én eller flere af de voksne, der skulle drage omsorg for dig, brugte alkohol, hash eller stoffer? Eller har du en partner der misbruger rusmidler eller har misbrugt alkohol/stoffer mens I var sammen? Så er der stor sandsynlighed for, at du i dag, døjer med flere af følgende symptomer:

Lavt selvværd, stress, angst, depression, ensomhedsfølelse.
Du indretter dit liv efter den der drikker/tager stoffer. Du føler du går på æggeskaller. Du har PTSD, måske endda kompleks PTSD. Du lider af overansvarlighed og har svært ved at sætte grænser.
Du kan mærke alle andres behov, men ikke dine egne. Måske tænker du, at du ikke vil have børn, for du ved ikke hvordan man er en god forældre. Du har børn, men er hele tiden i tvivl om du  gør det godt nok.
Du har en følelse af, at du nærmest opsøger konflikter med din partner, at fred og ro i relationen er forvirrende og utrygt.

Pårørende til alkohol og stofmisbruger
Er problemet stort nok?

Måske føler du ikke, at den der misbruger rusmidler, har et forbrug der er stort nok til, at det skulle være et problem for dig. Det er ikke mængden af alkohol eller stoffer. Det er det faktum, at personen forsvinder mentalt, forandrer sig og bliver til en anden end den ædru udgave. Den trygge udgave. Det er uforudsigeligheden. At du aldrig kan være sikker på hvad du kommer hjem til eller hvordan det udvikler sig, når I har gæster eller er ude sammen. Eller at du er utryg ved at dine forældre passer dine børn. Måske har du en søster eller en bror, der ikke synes det er noget at hidse sig op over. Hvis det er et problem for dig, så er det et problem. Punktum.

Du kan få hjælp

Det kan hjælpe at tale med én, der ved noget om de dynamikker der udspiller sig i en familie med alkohol eller stoffer. En der kan hjælpe dig med at få redt trådene ud og forstå hvorfor livet føles svært. Det kan jeg hjælpe dig med.

Jael Lauritzen – Familieterapeut
Jael Lauritzen – Certificeret psykoterapeut MPF

Sådan foregår det

Vi tager udgangspunkt i det, der er svært i dit liv i dag, trækker tråde tilbage til fortiden og finder nye strategier, så du kan få et rigt og godt liv fremadrettet. Hvis du har traumatiske oplevelser der er svære at leve med, kan det være nyttigt med regulær traumeterapi. Når det giver mening, bruger jeg EMDR terapi, som er en evidensbaseret og meget virksom traumeterapi. Det kan også være vi finder ud af, at det kan være gavnligt med en familiesamtale med dine nærmeste, eller en parsamtal, hvor din partner inviteres med ind i terapien. Men kun hvis det giver mening for dig. Vi arbejder i dit tempo.

Metode

Jeg arbejder oplevelsesorienteret. Dvs. at jeg tager udgangspunkt i det der sker her og nu, med afsæt i den humanistisk-eksistentialistiske tænkning. Det er vigtigt, at dit forløb bliver skræddersyet til præcis det du har brug for. Derfor arbejder jeg eklektisk, hvilket vil sige, at jeg væver elementer fra forskellige metoder ind i terapien.

TUBA – København

Til dig der er under 36 år og opvokset i en familie med alkohol eller stofmisbrug, skal du vide, at der er mulighed for gratis terapi i TUBA. Jeg har arbejdet i TUBA i 4 år og det er et tilbud jeg varmt kan anbefale, men der er desværre meget lang venteliste. Derfor kan det give mening at starte i privat terapi mens man venter på at få en plads i tuba.

Mulighed for online samtaleterapi

Online samtaleterapi er også en mulighed. Det foregår sådan, at jeg sender et link og en vejledning. Så finder I vej til mit virtuelle kontor, hvor I banker på og bliver lukket ind. Der skal ikke installeres noget ekstra udstyr.

Læs mere

Du kan læse mere om de forskellige tilbud her på hjemmesiden, hvis du klikker på linksene herunder.
Du er også altid velkommen til at kontakte mig for en snak på telefonen. Det er helt uforpligtende.

Familieterapi og rådgivning

Parterapi

EMDR traumeterapi

Individuel terapi

Voksen med ADHD / ADD

Samtaler med Jael har været et vendepunkt for mig. Hun har hjulpet mig med at blive bedre til at mærke hvad jeg vil og ikke vil være med til. Det er min far der drikker og det holder han nok ikke op med foreløbig. Jeg troede det var noget jeg skulle hjælpe ham med at stoppe, men jeg har indset, at det kommer kun til at ske hvis han selv beslutter det. Jeg er også blevet klar over hvor meget ansvar jeg har taget for vores relation gennem hele mit liv. Jeg har været den voksne og passet alt for meget på stemningen i vores familie. Nu tror jeg på, at jeg har lov til at stræbe mod at få et godt liv, med sunde relationer. Det har frisat en god portion energi. Jael vil helt sikkert sige, at det er mig der har gjort alt arbejdet, men jeg havde ikke kunnet uden Jaels hjælp. Så TAK for det! Mine varmeste anbefalinger.

Aske 41

Jael har altid været en stærk analytisk, behagelig og inspirerende terapeut, som jeg altid vil tænke tilbage på som bidragende et essentielt vendepunkt i mit liv.

Sofie Kousgaard
d