fbpx

Familieterapi – København og Hellerup – også på engelsk

Jeg tilbyder familieterapi og rådgivning til familier, der oplever uballance og mistrivsel. På dansk og engelsk. Når én i flokken ikke trives, så breder det sig som ringe i vandet til resten af familien. Måske er der mange konflikter. I knokler med at få familien til at fungere. I har gjort hvad I kunne, men det virker ikke. Måske har I nået et punkt, hvor I nærmest føler jer afmægtige, ikke ved hvordan I skal hjælpe jeres børn og er ved at give helt op. Det kan blive godt igen.

Første samtale

Første gang I kommer til familieterapi, kan det ofte være nyttigt at have børnene med. Det er ikke et krav, men det kan hjælpe mig med hurtigt at få et øjebliksbillede af, hvordan samspillet i jeres familie er, her og nu. Efter første samtale taler vi om, om børnene skal med igen. Det sker også, at børnene først kommer med senere i samtaleforløbet, når I har mødt mig, og selv er mere trygge ved situationen.

Børnene bliver aldrig udspurgt eller bedt om at tale. Hvis de har noget de gerne vil fortælle i forbindelse med det de voksne taler om, er de velkomne i samtalen, men ellers er de ”fredede”. Det er de voksne der taler sammen.

Er det godt for børnene?

Når I kontakter mig første gang, på telefon eller mail, taler vi om, hvorfor I ønsker terapi. Der er temaer, som børnene ikke skal være en del af. Det kan f.eks. være utroskab. Så er der brug for parterapi til de voksne. Det er vigtigt, at alle er trygge og får en god oplevelse.

Som forældre kan det være nyt at tænke børnene med i en samtale om noget følsomt. I tænker måske, at ”Det skal de da ikke bekymre sig om”. Børn ved godt, når de voksne er i ubalance, og det bekymrer dem. At komme med til en samtale og opleve, at de voksne tager ansvar for situationen i hjemmet, kan være meget forløsende for børnene. De har ofte gjort sig tanker om, at det er deres skyld, at der er uro i familien.

Jael Lauritzen – Familieterapeut

Jael Lauritzen – Psykoterapeut med speciale i par og familier

Et trygt møde

Jeg hjælper jer med at få talt sammen om, hvad der er på færde, så I kan møde hinanden ligeværdigt, få en større forståelse for hinanden. Måske får I øje på helt nye kvaliteter i jeres familie. Måske får I øje på helt nye kvaliteter hos jer selv.

Metode og tilgang

Jeg arbejder oplevelsesorienteret. Dvs. at jeg ser på jeres samspil og tager udgangspunkt i det der sker her og nu, med afsæt i den humanistisk-eksistentialistiske tænkning. Det kan du læse mere om ved at klikke her.

Jeg har selv levet i delefamilie i mange år og både fra mit private, og professionelle liv, har jeg årelang erfaring med familier, hvor én eller flere har en diagnose som ADHD, ADD, ASF eller angst. Derfor har jeg en dyb forståelse for, hvad det vil sige, når man ikke er en “helt almindelig familie”. Og så bliver jeg nødt til at tilføje, at den helt almindelige familie nok ikke findes i virkeligheden.

Du har haft en kæmpe betydning for os som familie og har været med os, der hvor det var aller sværest.
Med din anerkendende tilgang og rolige natur hjalp du os til at holde ud, kæmpe og ikke mindst udvikle os; sammen som par, sammen som familie. Vi mærkede fra første møde din åbenhed, varme og kærlige væsen. Og du skabte et trygt og godt rum til reflektion og udvikling.
Vi kan kun være dybt taknemmelige over den indsigt vi fik ved at være hos dig. En indsigt som styrker os som individ, par og familie.

Niels og Sarah

We (our family of 3, including the child of 4,5 years with IA) were surprised that only 3 sessions had a good and noticeable impact on our family life (which, I thought, was in quite a bad order). We were heard, supported and helped.  We have had sessions in English, with our daughter present in the room, but not requiret to participate. We do recommend Jael.

 

Tatyana and Igor

Hør hvordan jeg kan hjælpe din familie. Få en uforpligtende snak.

Menu
d