Familieterapi – København – også på engelsk 

Jeg tilbyder familieterapi og rådgivning til familier, der oplever uballance og mistrivsel. Det kan være Kernefamilier, delefamilier, enlige med børn, familier med voksne børn, regnbuefamilier, familier med ADHD/ADD eller autisme… konstruktionerne er utallige. Familieterapi kan både være på dansk og engelsk.

Også online familieterapi

Hvis du/I af én eller anden grund har brug for online terapi, er dette også en mulighed. Men her er det uden børn. Det foregår sådan, at jeg sender et link og en vejledning. Så finder I vej til mit virtuelle kontor, hvor I banker på og bliver lukket ind. Der skal ikke installeres noget ekstra udstyr.

Når det bliver for svært

Måske er det kun én i flokken, der ikke trives, men mistrivsel breder sig som ringe i vandet til resten af familien. Måske er der mange konflikter. I knokler med at få familien til at fungere. I har gjort hvad I kunne, men det virker ikke. Måske har I nået et punkt, hvor I nærmest føler jer afmægtige, ikke ved hvordan I skal hjælpe jeres børn og er ved at give helt op. Det kan blive godt igen.

Første samtale

For nogle kan det være godt at tage børnene med i familieterapi og for andre giver det slet ikke mening, men de er altid velkomne og det kan hjælpe mig med hurtigt at få et øjebliksbillede af, hvordan samspillet i jeres familie er, her og nu. Det sker også, at børnene kommer med senere i samtaleforløbet, når I har mødt mig, og selv er mere trygge ved situationen. Men det skal give mening.

Er familieterapi godt for børnene?

Når I kontakter mig første gang, på telefon eller mail, taler vi om, hvorfor I ønsker familieterapi. Der er temaer, som børnene ikke skal være en del af. Det kan f.eks. være utroskab. Så er der brug for parterapi til de voksne. Det er vigtigt, at alle er trygge og får en god oplevelse.

Som forældre kan det være nyt at tænke børnene med i en samtale om noget følsomt. I tænker måske, at ”Det skal de da ikke bekymre sig om”. Børn ved godt, når de voksne er i ubalance, og det bekymrer dem. At komme med til en samtale og opleve, at de voksne tager ansvar for situationen i hjemmet, kan være meget forløsende for børnene. De har ofte gjort sig tanker om, at det er deres skyld, at der er uro i familien. Derfor er det altid godt for børnene, når de voksne tager ansvar for situationen i familien og får hjælp til at komme videre, hvis det er blevet for svært.

Børnene bliver aldrig udspurgt eller bedt om at tale. Hvis de har noget de gerne vil fortælle i forbindelse med det de voksne taler om, er de velkomne i samtalen, men ellers er de ”fredede”. Det er de voksne der taler sammen.

Familietjek

Familietjek er for jer, der ønsker at få mulighed for at tale sammen på en anden måde end I plejer. I et familietjek, får alle mulighed for at komme til orde og fortælle, hvordan de hver især har det i øjeblikket. Det kan være svært i en travl hverdag at finde tid og rum til at få sat sig ned sammen, set hinanden i øjnene, lyttet og talt.  Her kan jeg hjælpe jer med at opdage temaer i jeres familie, som ikke behøver længere forløb, men er betydningsfulde at få øje på. Man kan godt sige, at det  svarer til at få sin bil synet. En form for mentalhygiejne for familien.

Jael Lauritzen, psykoterapeut MPF, jaellauritzen.dk, parterapi, familieterapi, ADHD, ADD, autisme
Jael Lauritzen – Psykoterapeut med speciale i par og familier

Et trygt møde

Jeg hjælper jer med at få talt sammen om, hvad der er på færde, så I kan møde hinanden ligeværdigt, få en større forståelse for hinanden. Måske får I øje på helt nye kvaliteter i jeres familie. Måske får I øje på helt nye kvaliteter hos jer selv.

Metode og tilgang i familieterapi

Jeg arbejder oplevelsesorienteret. Dvs. at jeg tager udgangspunkt i det der sker her og nu, med afsæt i den humanistisk-eksistentialistiske tænkning. Det kan du læse mere om ved at klikke her. Det er vigtigt, at jeres forløb bliver skræddersyet til præcis det I har brug for. Derfor arbejder jeg eklektisk, hvilket vil sige, at jeg væver elementer fra forskellige metoder ind i terapien.

Jeg har selv levet i delefamilie i mange år og både fra mit private, og professionelle liv, har jeg årelang erfaring med familier, hvor én eller flere har en diagnose som ADHD, ADD, ASF eller angst. Derfor har jeg en dyb forståelse for, hvad det vil sige, når man ikke er en “helt almindelig familie”. Og så bliver jeg nødt til at tilføje, at den helt almindelige familie nok ikke findes i virkeligheden:-)

Læs mere

Du kan læse mere om de forskellige tilbud her på hjemmesiden, hvis du klikker på linksene herunder.
Du er også altid velkommen til at kontakte mig for en snak på telefonen. Det er helt uforpligtende.

Familieterapi og rådgivning

Parterapi

Individuel terapi

Voksen med ADHD / ADD

Du har haft en kæmpe betydning for os som familie og har været med os, der hvor det var aller sværest.
Med din anerkendende tilgang og rolige natur hjalp du os til at holde ud, kæmpe og ikke mindst udvikle os; sammen som par, sammen som familie. Vi mærkede fra første møde din åbenhed, varme og kærlige væsen. Og du skabte et trygt og godt rum til reflektion og udvikling.
Vi kan kun være dybt taknemmelige over den indsigt vi fik ved at være hos dig. En indsigt som styrker os som individ, par og familie.

Niels og Sarah

We (our family of 3, including the child of 4,5 years with IA) were surprised that only 3 sessions had a good and noticeable impact on our family life (which, I thought, was in quite a bad order). We were heard, supported and helped.  We have had sessions in English, with our daughter present in the room, but not requiret to participate. We do recommend Jael.

 

Tatyana and Igor
d