Elsker du mig – virkelig?

Denne blog handler om kærlighedssprog. En del par, oplever, at de ikke rigtig kan mærke hinanden, når de er kommet forbi den første hede forelskelse. Så går de hver især og længes efter, at den anden skal gøre noget mere af noget bestemt. Noget der viser, at han eller hun virkelig elsker mig.

Sidst i bloggen, kan du finde et link til en klumme jeg har skrevet om kærlighedssprog og forelskelse. her kommer jeg mere ind på de forskellige faser i selve forelskelsen.

Fem kærlighedssprog

Garry Chapman (amerikansk forfatter), har skrevet en bog om fem kærlighedssprog. Ting vi gør, når vi vil udtrykke vores kærlighed. Det er fysisk berøring, tid vi bruger sammen, tjenester vi gør for hinanden, kærlige ord og gaver vi giver hinanden.

Længes du efter at føle dig elsket

Kærlighedssprog tjenester
Måske er det ren kærlighed. Tal om det.

Selvom du godt ved, at din partner elsker dig, så kan det være svært at mærke. Det kan skyldes, at din partner bruger et andet kærlighedssprog end du selv gør. Hvis du viser din kærlighed ved fysisk berøring, mens din partner viser kærlighed med tjenester, så kan I komme til at misforstå hínandens udtryk.

Når du så siger, at du længes efter at føle dig elsket, vil han svare, at han viser det dagligt, og komme med eksempler på alle de praktiske ting han gør.

kend hinandens kærlighedssprog

Kærlighedssprog kærtegn
Her er der vist ingen tvivl om det foretrukne kærlighedssprog

Som sagt, er dit eget kærlighedssprog det du gør, for at vise din kærlighed overfor din elskede. Måske er I så heldige, at i har samme sprog. Så tænker I sandsynligvis slet ikke over, at der er noget I savner. Men hvis jeres kærlighedssprog er forskellige, kan det være en god idé, at I sætter jer sammen, går en tur eller på en anden vis skaber plads til, at I kan fortælle hinanden, hvad I længes efter. Måske finder I ud af noget om hinanden, som I slet ikke var klar over.

Det kan være, at I har gået meget længe, uden at mærke hinandens kærlighed. Så kan det være svært at huske, hvad der egentlig skal til, for at føle sig elsket. I det tilfælde, kan det være tid til at søge hjælp hos en par– eller familieterapeut. For så har I brug for at komme mere i dybden.

Læs mere om selve forelskelsen i min klummen om forelskelse og kærlighedssprog på søndagsavisen.dk

Artikler, Parterapi

Del artiklen med andre:

Jul og ensomhed

Utroskab

Utroskab – Tilknytning og Længsler

Irritation i parforholdet

Irritation kan være en længsel efter nærhed

En vellykket familie

Boganmeldelse

Grænser

Sårbarhed

lille pige ser ned

Sårbarhed og skam, TED-talk med Brené Brown

d